NetPort Science 8 december

Arrangör NetPort Science Park
Tid 2017-12-08 08:0009:00
Plats NetPort Science Park, Karlshamn
Jag kommer och vill gärna ha frukost
 
Jag kommer men utan frukost
 

Quality of Experience

Upplevd kvalité i en digital värld

Slöa webbar, videos som fryser, ljud som hackar och spel som laggar. Hur löser vi utmaningarna och hur skapar vi tillsammans en wow-upplevelse som tar användaren till nya höjder inom den digitala världen?


För att en produkt (gestalning, applikation eller tjänst) ska sticka ut i konkurrensen behövs satsningar på förbättrad upplevelse. Detta görs bland annat genom att utvärdera kvalitén av produkten, och genom att undvika kvalitetsfällor. Dessutom måste den användarupplevda kvalitén bli en naturlig del av kravställningen när en ny produkt tas fram.


Markus Fiedler, professor i teletrafiksystem vid BTH, kommer att prata om användarens kvalitetsupplevelse (Quality of Experience). Han kommer att belysa områdets ursprung, dess betydelse för framgångsrika digitala produkter samt trender. Det finns även möjlighet att diskutera tillämpningar för Quality of Experience-konceptet. 


Kom i god tid, föreläsningen körs kl 8.00-9.00. Frukosten serveras från 7.45. Vi kör föreläsningen i vår coworkingmiljö Living Lab på tredje våningen i hus A.